Linki
menu      potrawa z maki kukurydzianej
menu      potrawy bogate w błonnik
menu      potrawy bogate w żelazo
menu      POTRAWY DLA MATEK KARMIĄCYCH
menu      potrawy kuchni europejskiej
menu      potrawy kuchni greckiej
menu      potrawy kuchni staropolskiej
menu      potrawy kuchni wielkopolskiej
menu      potrawy kuchni żydowskiej
menu      Potrawy na Boże Narodzenie
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • przybowka.xlx.pl
  • Oglądasz wypowiedzi wyszukane dla słów: potrawy Łosoś





    Temat: jak zrobić łososia żeby smakował jak w restauracji
    1 filet lososia na dwie zarte osoby
    maly peczek koperku
    1 - 2 lyzki oliwy lub oleju
    dosc duza patelnia teflonowa z przykrywka
    sol i ulubione przyprawy (kuchni wloskiej/prowansalskiej/bazylia/zielony
    pieprz)
    Przygotowanie: 5 min
    Czas gotowania : ok.20 min


    Kupujemy filet lososia w hipermarkecie. Poniewaz firma, ktora sprowadza ryby i
    owoce morza do Polski, dostarcza je w czwartek, najlepiej jest kupic wlasnie
    tego dnia lub w piatek. Mamy wtedy pewnosc, ze ryba jest swieza. Teraz, zima
    odwazylam sie kupic w warszawskim Geancie dzis (niedziela) i tez byl dobry. Ale
    lepiej nie przeciagac!

    Lososia solimy, posypujemy przyprawami (mozemy odczekac pol godziny, ale jesli
    mamy malo czasu, to i bez czekania) i wrzucamy na rozgrzany tluszcz skora do
    dolu. Przykrywamy pokrywka. Po ok. 10 min. zagladamy do ryby, posypujemy drobno
    skrojonym koperkiem (smialo), zmniejszamy plomien i zostawiamy na 5 - 10 min.
    Mozemy sprawdzic czy jest OK, probujac kawalek z gory. UWAGA: ryba lezy caly
    czas skora do dolu!!! Wyjmujemy na talerz delikatnie podwazajac mieso lopatka
    tak, zeby skora zostala na patelni. Podajemy z kawalkami cytryny do wycisniecia
    na lososia.

    Sekret tego przepisu polega na tym, ze lososia smazymy bez dodatku tluszczu,
    oliwa na ktorej kladziemy skore sluzy wylacznie do tego, zeby latwo oderwac
    spalono skore od patelni przy zmywaniu. Skora moze byc calkiem przypalona, nie
    ma to zadnego wplywu na smak potrawy. Losos jest aromatyczny, wilgotny i
    nietlusty - lepszy niz w restauracji. Pycha!!! Przeglądaj resztę wypowiedzi z tematu



    Temat: Potrawy Skandynawi
    Stol wigiliny to jest to Julbord
    Jezeli naprwde chjcesz poznac prawdziwa szwedzka kuchnie zrob tak. NIe jedz
    przez dzien kup jakas gazeta codzienna w miescie gdzie bedziesz i pojc
    na julbord Szwedzki stol wigilyny. Tam siedzisz przez 3 godziny i jesz. Biez
    malo kartofli tylko potrawy losos w roznych formach, sledzie ( troche moze
    slodkie,ale dobre. Jönsson frestelse -taka szwedzka mousaka z anjosvis ,
    pazsztety, paté frikadelle-köttbullar( czt siotbular)prinskorv , czerwona
    kapusta itd raki ikrewetki( to u nas w göteborgu.Nie iwme ile masz kasy ale to
    bedzie okazja. O ile nie postujesz. to link
    www.alltomstockholm.tv4.se/E/F/STOSE/0000/01/80/
    tu masz Przeglądaj resztę wypowiedzi z tematu
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • witch-world.pev.pl
  • Design by flankerds.com